Ανακαίνιση κατοικίας | ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ

Ανακαίνιση κατοικίας

Στο παλιό σιδηρουργείο στο Πλωμάρι στη Λέσβο, οι Δανοί Becker, Poulsen και  Arnfred προχώρησαν στην ανακαίνιση κατοικίας. Έτσι δημιούργησαν το ιδανικό εξοχικό.

Το εγκαταλελειμμένο σιδηρουργείο του 1930, μεταμορφώθηκε χωρίς να χάσει τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά. Αυτά αναδείχθηκαν με σύγχρονο τρόπο και ενσωματώθηκαν στο νέο πλαίσιο χρήσης.

Οι αρχιτέκτονες, οι οποίοι έχουν παρουσιάσει το σπίτι στο Kinfolk, εξηγούν πως όταν αναπαλαιώνουν κάτι, δεν θέλουν να χάνεται η "ψυχή" και η ιστορία του. Αν τα πάντα αντικατασταθούν, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αψεγάδιαστο και δεν θα είναι αυθεντικό.

Το σπίτι αυτό έχει διατηρήσει τον χαρακτήρα του. Λίγο περισσότερο φως, χρώμα και πιο φρέσκα υλικά, έδεσαν άψογα με τα παλιά στοιχεία, το μέταλλο και τις κατασκευές που προϋπήρχαν .

Το σημερινό αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα αρχιτεκτονικής αξιοποίησης και διατήρησης ιστορικών ή βιομηχανικών κτιρίων που αφέθηκαν στο έλεος του χρόνου. Πηγή: www.lifo.gr

Δείτε προσφορές

Comments are closed.

@media (max-width: 767px) { #open_sogoacc { display:none!important } #open_sogoacc { background: #0780C3; color: #FFF; border-bottom: 1px solid #0780C3; border-right: 1px solid #0780C3; } #close_sogoacc { background: #0780C3; color: #fff; } #sogoacc div#sogo_font_a button { color: #0780C3; } body.sogo_readable_font * { font-family: "Arial", sans-serif !important; } body.sogo_underline_links a { text-decoration: underline !important; }
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ WCAG2 AA