ΝΕΟΔΜΗΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Ανακαίνιση σπιτιού

Αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό του PlaneHouse, το γραφείο K-Studio έθεσε ως  στόχο την ανακαίνιση σπιτιού, συσχετίζοντας εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Έγινε προσπάθεια να μεγιστοποιήσει τα οφέλη και των δύο και να διατηρήσει την αίσθηση του υπαίθριου χώρου που χαρακτηρίζει το ελληνικό καλοκαίρι.

Το σπίτι αυτό βρίσκεται στη Σκιάθο και ο σχεδιασμός του βασίζεται στον σεβασμό απέναντι στο τοπίο του νησιού.

Τα δύο εντυπωσιακότερα στοιχεία αυτής της κατοικίας είναι πισίνα και τα ανοίγματα του σπιτιού.

Η πισίνα είναι στρατηγικά τοποθετημένη ώστε να στρέφεται προς τη θέα.

Παράλληλα όμως δημιουργεί μία δροσερή αύρα στους χώρους της βεράντας και μέσα στο σπίτι, καθώς ο βόρειος άνεμος φυσάει από τον λόφο και πάνω από την επιφάνειά της.

Η τροφοδότηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων της πισίνας επιτυγχάνεται με τη χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ.

Η συλλογή του βρόχινου νερού επιτρέπει την ανακύκλωση και χρήση του, στην  τουαλέτα, στην άρδευση, καθώς και για ανάγκες πυρόσβεσης.

Με σκοπό να αποφευχθούν οι συμπαγείς όγκοι που θα διασπούσαν τον χώρο, δημιουργήθηκαν επάλληλες οριζόντιες επιφάνειες, οι οποίες σχηματίζουν πολλαπλά επίπεδα που προσφέρονται:

για ηλιοθεραπεία, ύπνο και φαγητό, καθώς και μια μεγάλη επιφάνεια ανοιχτού, σκιασμένου χώρου.

Δροσίζοντας και σκιάζοντας τους υποκείμενους χώρους, διατηρούν, παράλληλα, το πλεονέκτημα της εκπληκτικής ανοιχτής θέας 270 μοιρών πάνω από την ακτογραμμή.

Ο χώρος μεταξύ των οριζόντιων επιπέδων ορίζεται από ποικίλα, ευέλικτα πανέλα, καθώς και από μεγάλες ενιαίες επιφάνειες γυαλιού.

Πηγή: www.lifo.gr

Comments are closed.

@media (max-width: 767px) { #open_sogoacc { display:none!important } #open_sogoacc { background: #0780C3; color: #FFF; border-bottom: 1px solid #0780C3; border-right: 1px solid #0780C3; } #close_sogoacc { background: #0780C3; color: #fff; } #sogoacc div#sogo_font_a button { color: #0780C3; } body.sogo_readable_font * { font-family: "Arial", sans-serif !important; } body.sogo_underline_links a { text-decoration: underline !important; }
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ WCAG2 AA